Het Limburgs Kamerorkest Nieuwjaarsconcerten 2014

Voor het feestelijke nieuwjaarsconcert 2014 neemt het Limburgs Kamerorkest u mee naar Wenen en Parijs. U hoort de mooiste melodieën uit de opera en frisse dansmuziek van Mozart, Gluck, Beethoven, Gounod, Bizet en Gade.
Als gaste zingt de Duitse mezzo-sopraan Marnie Zschöckner de vrolijkste aria’s uit Figaro, Carmen en Faust over uiteraard… de liefde!

Kom genieten en laat u verleiden door de muziek!

Marnie Zschockner

Het Limburgs Kamerorkest
Marnie Zschöckner mezzo-sopraan
Wouter Aerts dirigent
Presentatie: Miek Bouwen

De Duitse mezzo-sopraan Marnie Zschöckner studeerde aan het Conservatoria van Maastricht en Antwerpen. Daarnaast volgde ze vele Masterclasses.
Als soliste zong Marnie onder meer in L’enfant et les Sortiléges (Ravel), De Signoor in China (Baustetter), diverse Requiems (Fauré en Brahms) en L’Impetuosa Lucrezia (Händel). Marnie tourde de voorbije seizoenen door Eu-ropa met de voorstelling Opera Buffa, een productie van Muziektheater Transparant en Laika. Ook dit seizoen is ze nog te horen als Donna Anna in deze opmerkelijke voorstelling.
Verder werkt Marnie als zangeres en danseres mee aan de voorstellingen Peladeando Hacia el Ciel en Luce van Theater Tol.

Wouter Aerts

Dirigent Wouter Aerts studeerde klarinet en directie aan de Conservatoria van Antwerpen en Tilburg. Hij volgde diverse masterclasses en studeert verder orkestdirectie.
Wouter werkt als freelance klarinettist, (ook op bas- en contrabasklarinet) voor orkesten en ensembles in bin-nen- en buitenland zoals de Filharmonie, het Brussels Philharmonic, de Vlaamse Opera, de Belgische Kamerfilharmonie, de kapel van de Belgische Luchtmacht, Hermes Ensemble, Champ d’Action, de Philharmonie Zuid Nederland. Als docent klarinet en instrumentaal ensemble werkt Wouter voor de Academies van Borgerhout, en Ekeren en het Opmaatorkest (de Filharmonie).
Als dirigent werkt Wouter voor Harmonie Concordia Gooreind en het Studentenorkest van de Universtiteit en Hogescholen Antwerpen. Wouter dirigeerde het Ad Hoc Windorchestra en de Nederlandse Marinierskapel.
Samen met David Van Looveren richtte Wouter het ensemble hommages op voor kamermuziek en muziektheater, en het productiehuis Rednote, waarin ze multidisciplinaire voorstellingen organiseren in opdracht van cultuurhuizen en de private sector, onder meer het Rednote Festival in Hasselt.

Copyright Het Limburgs Kamerorkest © | Web design Dirk Trippaers | Afbeeldingen mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Valid XHTML 1.1 Valide CSS!